Libel·lulina. 8 històries de dones que defensen la vida del planeta

“Libel·lulina. 8 històries de dones que defensen la vida del planeta” és un llibre il·lustrat que presenta 8 històries reals de personatges femenins o de moviments liderats per dones que han contribuït a la protecció i conservació de la natura. A través d’aquestes històries s’acosta a les lectores al coneixement de diferents temàtiques socioambientals de forma molt amena i presentant lluites i propostes que han permès resoldre de forma positiva conflictes relacionats amb problemàtiques com: la sobirania alimentària, la desforestació, les pesticides, l’emergència climàtica, la conservació dels oceans, l’extractivistme, la defensa dels ecosistemes i la biodiversitat. Les lectores podran gaudir de la lectura mentre prenen consciència de la importància de conservar la natura i de la contribució de diferents persones arreu del planeta.

8 històries – 90 pàgines – 11 dones/moviments

Vols endinsar-te a conèixer les històries fascinants de dones reals i moviments liderats per dones que han defensat i cuidat la vida del nostre planeta?
Vola amb la Libel·lulina!

Històries de dones i moviments liderats per dones ecofeministes!
Un àlbum il·lustrat de 90 pàgines!!

Contingut del llibre

Cada història del llibre es presenta amb 8-12 pàgines il·lustrades acompanyades de text, permetent coneixer de forma molt breu i amena la lluita i contribució de les diferents dones i moviments liderats per dones a conservar la vida i la riquesa natural del nostre planeta.

Les dones o lluites liderades per dones que es presenten al llibre són les següents: Berta Cáceres, Wangari Maathai i el Cinturó Vert, Rachel Carson, Vandana Shiva i el Movimient Navdanya, Las Mujeres Amazónicas Defensoras de la Selva liderades per Patricia Gualinga, Jane Goodall-Dian Fossey-Biruté Galdikas, Anita Conti, Artemisa Xakriabá i la Greta Thunberg.

Portada
Contraportada
contraportada

Motivació personal per a la creació d'aquest llibre

El 2018 vaig descobrir les teories ecofeministes, i per a mi va ser una gran revelació, ja que les reflexions de l’ecofeminisme uneixen dos grans temàtiques que m’apassionen i em preocupen alhora: el feminisme i la natura, dotant de més sentit a ambdues quan aquestes dues s’uneixen. Aquesta unió conforma un nou paradigma de pensament que, en la meva opinió, revela un camí per a construir un nou model de societat.

Des de llavors els ecofeminismes han anat formant part de la meva vida i m’ha sorgit la necessitat de crear un recurs educatiu ecofeminista, el llibre il·lustrat “Libel·lulina. 8 històries de dones que defensen la vida del planeta”. Aquest llibre no només em permet brindar un recurs educatiu ecofeminista a la societat, sinó a través del llibre llençar el missatge de reflexió de la necessitat d’incloure la perspectiva de gènere i els ecofeminismes en l’educació ambiental i en l’educació en general, per tal de transitar cap a un model de societat que deixi de portar-nos cap a aquest deteriorament general i ens encamini cap a altres models on es situï en el centre la vida, la vida humana digna i compatible amb la natura.